Ανακυκλώνοντας με «Μία Βόλτα στην ΟΑΚ»

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, 12 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιά, μαζί με τη δασκάλα τους, έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ», έχοντας ως επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους, το βιωματικό εργαστήριο ανακύκλωσης.

Τους μαθητές υποδέχθηκε και καλωσόρισε στην Παλαιά Αίθουσα του Ιδρύματος, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης και υλοποίησε διαδραστικό βιωματικό εργαστήριο, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο τη φιλοσοφία του σεβασμού προς το περιβάλλον. Τα παιδιά είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παίξουν με το ηλιακό ελικόπτερο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας.

Παράλληλα, οι μαθητές οδηγήθηκαν στην Αίθουσα όπου φιλοξενείται η Έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)». Η βόλτα στην ΟΑΚ ολοκληρώθηκε στη Μουσείο Βοτάνων του Ιδρύματος.


Φωτογραφίες

-
-
-
-