Αγιογραφώντας τον Άγιο Χριστοφόρο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 οι εργασίες του Σεμιναρίου Αγιογραφίας, που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγιογραφίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ).

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βεβαιώσεων Συμμετοχής, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους συνεχάρη για την αξιόλογη προσπάθειά τους, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του αγιογραφημένου Προσώπου.

Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι από Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία αγιογράφησαν (ιστόρησαν) την εικόνα του Αγίου Χριστοφόρου υπό την καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας και Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, Κωνσταντίνας Στεφανάκη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές και ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως την Ιερά Μονή Γωνιάς, τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ροτόντα, Επισκοπή Κισάμου), τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου (Δρακώνα) κ.ά.

Το όλο Πρόγραμμα εντάσσεται στη γενική θεματική «Ζώσα Ορθοδοξία» και στις ποικίλες δράσεις του Ιδρύματος για τον Θρησκευτικό Τουρισμό.


Φωτογραφίες

-
-