«5ος Μαραθώνιος Κρήτης αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη»

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, υποστηρίζοντας τη διοργάνωση του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ιδρυτού της Μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη και συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.), τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και την Ε.Α.Σ.Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ανακοινώνει την πραγματοποίηση των παρακάτω εκδηλώσεων:

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών, ο οποίος θα παραδοθεί από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη στην Οργανωτική Επιτροπή και θα συνοδεύσει τη Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας. Η τελετή θα γίνει σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο «Οι Πελασγοί».

Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 δρομείς από τον Δήμο Πλατανιά θα μεταφέρουν τον Κότινο από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών στην Πλατεία Τιμολέοντος Βάσσου (πάνω από το Λιμάνι Κολυμπαρίου) όπου στις 19:45, θα συναντηθούν με λαμπαδηδρόμους από τους Δήμους Κισάμου και Αποκορώνου, για να καταλήξουν στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, τόπο αφετηρίας του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, όπου θα ανάψει ο Βωμός του Αγώνα.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Αγώνα στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Για πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.crete-marathon.gr 

Στις παραπάνω εκδηλώσεις θα τηρηθούν το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας κατά του ιού COVID-19.


Φωτογραφίες

-