Διεθνές Συνέδριο για τα Ψηφιακά Μέσα και την Ορθόδοξη Ποιμαντική

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Συνεδρίου για την Ποιμαντική των Ψηφιακών Μέσων στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Συνεδρίου για την Ποιμαντική των Ψηφιακών Μέσων στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ με την ευγενική συνεργασία διεθνών ιστοσελίδων, όπως το Οrthodox Christian Network – OCN (www.myocn.net) και το Ancient Faith Radio (www.ancientfaithradio.com) από την Αμερική, το Zvornik-Tuzla (www.eparhijazt.com) από την Βοσνία, το Orthodoxie (www.orthodoxie.com) από την Γαλλία, το Orthodox heritage of Ukraine on Mount Athos  (www.athos-ukraine.com) από την Ουκρανία,  το Basilica (www.basilica.ro)  και το  Doxologia  (www.doxologia.ro) από την Ρουμανία, το Bogoslov  (www.bogoslov.ru)  και το Pravmir  (www.pravmir.ru) από την Ρωσία, το  Mitropolija Zagrebacka  (www.mitropolija-zagrebacka.org)  από την Κροατία και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (www.oac.gr), συνδιοργανώνουν το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής, από 18 έως και 21 Ιουνίου 2018, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

100 και πλέον ειδικοί θα ασχοληθούν με τη μελέτη της σωστής χρήσης των ψηφιακών μέσων και τους κινδύνους που απειλούν το ανθρώπινο πρόσωπο και τη σχέση του πιστού με το Θεό και την Εκκλησία, την ιεραποστολική πρόκληση και τη διαμόρφωση αυθεντικής χριστιανικής συνείδησης μέσα από τα ψηφιακά μέσα. Ακόμη, θα μελετήσουν την ανάγκη της κατάλληλης προετοιμασίας και των πνευματικών εφοδίων, καθώς και την ποιμαντική ευθύνη στην καλπάζουσα «ψηφιοποίηση» της ζωής σε όλα τα επίπεδα και τη νέα ανθρωπολογία που αυτή δημιουργεί. Επίσης, για πρώτη φορά θα γίνει συζήτηση γύρω από το σημαντικό θέμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Δευτέρα 18 Ιουνίου το απόγευμα (19:00) με κεντρικό ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενο Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.Για περισσότερες πληροφορίες όπως και για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα http://www.dmopc18.com