Ημερίδα Προγραμματισμού και Ρομποτικής για παιδιά στην ΟΑΚ

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Το JCrete4Kids είναι μια δωρεάν ημερίδα Προγραμματισμού & Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-16 ετών.

Η χρήση της διαρκώς εξελισσόμενης τεχνολογίας αποτελεί σήμερα τον βασικό μοχλό ανάπτυξης και προόδου της ανθρωπότητας. Ωστόσο, αυτή η ασύλληπτη τεχνολογική πρόοδος διαπλέκει και διαχέει την πληροφορία, δημιουργώντας ένα νέο τρόπο ζωής, κυρίως στους νέους. Ως δάσκαλοι και ως γονείς έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κατανοήσουν τις Νέες Τεχνολογίες και να τις χρησιμοποιήσουν δημιουργικά μέσα από τη συνεργασία και την καινοτομία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργανώνει το Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018, από τις 09:00 – 14:30, Ημερίδα για νέους και νέες ηλικίας 8-16 ετών, με θέμα: «JCrete4Kids». 

Καλωσόρισμα απο την ΟΑΚ: 9:00

Ώρα έναρξης Ημερίδας: 9:30

 

Τα παιδιά, τα οποία θα προσέλθουν με τη συγκατάθεση των γονιών τους, και θα εκπαιδευτούν, παρακαλούνται να φέρουν το δικό τους προσωπικό φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και να ετοιμαστούν για να περάσουν μία ημέρα γεμάτη διασκέδαση αναπτύσσοντας αναλυτική και δημιουργική σκέψη, καλλιεργώντας την ομαδικότητα, ερχόμενοι σε επαφή με Νέες Τεχνολογίες:

  •  Τη δημιουργία ρομπότ που θα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, με τα Lego MX MindStorms, 
  •  Τον προγραμματισμό ενός ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ,
  • Tη δημιουργία ενός ρομπότ mBot,
  • Να μάθουν προγραμματισμό με την πλατφόρμα George.

Τα μαθήματα θα γίνουν από ειδικούς προγραμματιστές, Έλληνες και ξένους, με πολύχρονη εμπειρία, οι οποίοι θα βρίσκονται στην ΟΑΚ με την ευκαιρία Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο θα προηγηθεί της Ημερίδας.

 Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται  ΜΟΝΟ σε νέους και νέες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή:

http://www.jcrete4kids.eu/

 

Υπεύθυνος Προγράμματος κ. Ιωάννης Κωστάρας:   [email protected]

 

Οι γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για την παραπάνω Ημερίδα, μπορούν να απευθύνονται στην κα Εμμανουέλα Λαρεντζάκη ή στον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη (τηλ. 28240 22245 ή 28240 22500 και Φαξ 28240 22060).

 

 

 

 


Φωτογραφίες

-