2Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΛΗΣ «ΚΡΗΝΕΣ: ΚΡΗΤΗ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2019»

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

 Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, θα διεξαχθεί η 2η Συνδιάσκεψη του Προγράμματος «Κρήνες: Ένα Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό Μονοπάτι Νερού … Ζωής».

Μετά την πρόσφατη εκπαίδευση στο φιλόξενο χωριό των Βουβών, το Πρόγραμμα «ΚΡΗΝΕΣ» ολοκληρώνει φέτος το οδοιπορικό στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά, οδεύοντας στην καταληκτική εκπαιδευτική συνάντηση. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πλατανιά-ΝΠΔΔ και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ), την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, το Λύκειο Ελληνίδων και το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο,  διοργανώνουν την 2η Συνδιάσκεψη Πόλης – Ολομέλεια Κοινότητας: «Κρήτη –Πλατανιάς 2019», ολοκληρώνοντας τον κύκλο κοινωνικοπολιτισμικής δράσης του Προγράμματος «ΚΡΗΝΕΣ», με στόχους: την ανάδειξη από τους ίδιους τους πολίτες των Μνημείων-Κρηνών των χωριών τους, την ανακάλυψη πηγών άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σχετικής με τα μνημεία (π.χ. παραδοσιακά επαγγέλματα, προφορικές μαρτυρίες, λαϊκή παράδοση και δημιουργία κ.ά), την άσκηση των επιμορφούμενων στην Ενεργό Πολιτειότητα, στη Δικτύωση-Συνέργεια, καθώς και στην απόκτηση νέων γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων.

Βασικοί άξονες των εργασιών της Συνδιάσκεψης «Κρήτη – Πλατανιάς 2019»  είναι: α) η ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης β) οι βιβλικές καταστροφές για τον τόπο κατά την αρχή του νέου έτους γ) η ημερολογιακή συγκυρία της διεξαγωγής της Συνδιάσκεψης με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας (23η Μαρτίου) και δ) η ύπαρξη συνειδητοποιημένων πολιτών που κατανοούν την αναγκαιότητα αλλαγής στην καθημερινή ζωή και πρακτική.  

Στο παραπάνω πλαίσιο Πολίτες και Εμπειρογνώμονες θα εκφράσουν σκέψεις, συναισθήματα και προτάσεις για μία  βιώσιμη, δημιουργική και κοινωνικά αλληλέγγυα επόμενη ημέρα. Προσκεκλημένος ως κεντρικός εισηγητής είναι ο Ομότιμος Καθηγητής – πρ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ι. Φίλης, ο οποίος θα μιλήσει για την «Ανθρώπινη Κλιματική Αλλαγή», ενώ το ενδιαφέρον θα στραφεί στους ίδιους τους πρωταγωνιστές-συμμετέχοντες του Προγράμματος και στην Στρογγυλή Τράπεζα των Δημάρχων και του Αντιπεριφερειάρχη του Νομού με τον Μετεωρολόγο κ. Μ. Λέκκα, στην οποία θα πραγματοποιηθεί διάλογος με αφορμή τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Συνδιάσκεψη είναι ανοικτή στο κοινό.

Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα.


Φωτογραφίες

-
-
-
-