Βιβλιοθήκη

Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας (ΟΑΚ) ‘Το Φως’, δημιουργήθηκε το 1995 και αποτελεί προσφορά του αμερικάνου λογοτέχνη Robert Fulghum, ο οποίος κάλυψε τις δαπάνες του κτηρίου και της επίπλωσης αυτού.

 Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από περίπου 30.000 βιβλία και περίπου 10.000 περιοδικά όλων των θεμάτων, όπως Θεολογικά, Ιστορικά, Τοπικής Ιστορίας, Επιστημονικά, Νομικά, Ιατρικά, Λογοτεχνικά, Τέχνης κ.ά. Οι συλλογές είναι κυρίως στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Ρωσικά, αλλά και σε άλλες  γλώσσες.

 Η Βιβλιοθήκη χωρίζεται σε 3 κύριες δωρεές - συλλογές.

 Η πρώτη είναι Συλλογή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΄Το Φως’, που αποτελείται από περίπου 20.000 βιβλία. Σε αυτήν υπάρχουν δωρεές όπως του μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου (Γαλανάκη), του καθηγητή κ. Νικόλαου Νησιώτη, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Τράπεζας της Ελλάδος, των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, του κ. Γιαννακόπουλου Γεώργιου (Εισαγγελέα Εφετών), του κ. Κομνηνού Σταμάτη (Διευθυντής ΕΣΥ) κ.ά.

 Η δεύτερη Συλλογή, είναι από την προσωπική βιβλιοθήκη του κ. Αλέξανδρου Παπαδερού, και αποτελείται από περίπου 8.000 βιβλία και περιοδικά.

 Τέλος, η τρίτη Συλλογή είναι η προσωπική βιβλιοθήκη του κ. Κονιδάρη Γεράσιμου και αποτελείται από περίπου 2.000 βιβλία και περιοδικά.

 Η Βιβλιοθήκη χρησιμοποιεί  το Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης Dewey (Dewey Decimal Classification) και είναι δανειστική στο ευρύ κοινό.

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

   H Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά ολοκλήρωσε την ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης ‘Το Φως’ στα πλαίσια του προγράμματος «Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος
Περισσότερα →

Κανονισμός - Εκδηλώσεις

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, δανείζει μέχρι πέντε (5) Βιβλία ή (3) Περιοδικά για 15 ημέρες. Παρέχει επίσης, την δυνατότητα περιορισμένης φωτοτύπησης του υλικού της (ο αριθμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τον
Περισσότερα →

Φωτογραφίες