«Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά» στην ΟΑΚ

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως».

Τα μέλη της, αφού πρώτα έκοψαν την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, συζήτησαν για το βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη, «Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ Πασά». Πρόκειται για την περίπτωση του Ισμαήλ Φερίκ πασά, η οποία υπήρξε διαφορετική. Μισό αιώνα μετά την αιχμαλωσία του, επέστρεψε στη γενέτειρά του, την Κρήτη («Νήσο» όπως χαρακτηριστικά την αναφέρει η συγγραφέας), ως αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού, για να καταστείλει την Επανάσταση του 1866-1868. Η διήγηση του βιβλίου παρακολουθεί στενά τις παραλλαγές, τον μύθο, αλλά και τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα, συνθέτοντας έτσι, με την «αυστηρή ελευθερία» της Τέχνης, πάντοτε μέσα από την υπαρκτή δραματική ζωή του Ισμαήλ Φερίκ Πασά, τη μυθιστορηματική της διάσταση.

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί στις 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12 μ.μ., όπου θα συζητηθεί το βιβλίο του συγγραφέα Αντώνη Σχετάκη, με τίτλο: «Στους δρόμους του Αυγερινού».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ανδρομάχη Χουρδάκη, Εκπαιδευτικό - Φιλόλογο (τηλ.: 6989919129) και τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Επιστημονικό Συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: 2824022500).


Φωτογραφίες

-
-
-
-