«Γεώργιος Καραϊσκάκης»

 

     Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, οι μικροί μας αναγνώστες επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φως», στo πλαίσιo των νέων Εκπαιδευτικών Δράσεων με θεματική: «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ».

     Μαζί με τον Βιβλιοθηκονόμο και Επιστημονικό Συνεργάτη της ΟΑΚ, κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, τα παιδιά διάβασαν το βιβλίο με θέμα: «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Φίλιππου Μανδηλαρά, με την ευκαιρία της αυριανής Εθνικής μας Εορτής και στη συνέχεια συζήτησαν για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά και για τον μεγάλο Έλληνα Επαναστάτη και Στρατηγό του 1821, Γεώργιο Καραϊσκάκη. 

     Παράλληλα, τα παιδιά ζωγράφισαν την Ελληνική Σημαία και ένα τσαρούχι, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της Ελληνικής Επανάστασης.

     Τέλος, οι μικροί αναγνώστες, έπαιξαν το παιχνίδι του «Χαμένου… Βιβλίου», σύμφωνα με το οποίο για να βρουν το χαμένο βιβλίο, έπρεπε πρώτα να λύσουν έναν γρίφο που θα τους οδηγούσε στον τίτλο του εκάστοτε βιβλίου, όπως στην προκειμένη περίπτωση «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα.

     Τα παιδιά πριν φύγουν, δανείστηκαν νέα βιβλία, για να τα διαβάσουν στο σπίτι τους και με σκοπό να τα επιστρέψουν την επόμενη φορά και να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τους υπόλοιπους μικρούς αναγνώστες.

     Οι Εκπαιδευτικές Δράσεις της Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος συνεχίζονται στο επόμενο ραντεβού, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, όπου θα γίνει η ανάγνωση του βιβλίου: «Βίβλος για παιδιά», της Ζωής Κανάβα και θα ακολουθήσει συζήτηση, ώστε να γίνει ακόμη πιο οικεία και κατανοητή η Αγία Γραφή στα παιδιά.

     Σας περιμένουμε όλους!